Over ons

Wanneer je bij ons op bezoek komt, zul je niet alleen ons, Kees en Jacqueline, tegenkomen, maar ook onze kinderen Sanne, Emma en Bram. We zijn een echte gezinsboerderij en we delen dan ook als gezin één grote passie: de liefde en zorg voor dieren.

De dierenliefde is er met de paplepel ingegoten

Al van jongs af aan weten de kinderen wat er te doen staat op de boerderij. Zo is het de gewoonte dat ze in de voorjaarsvakantie geen normale vakantie hebben, zoals andere kinderen, maar dat ze in de stal bij de lammetjes te vinden zijn. In deze tijd worden namelijk de lammetjes geboren en dan staat bij ons thuis alles het teken van de dieren. Hetzelfde geldt voor als kalfjes gevoerd en verzorgd moeten worden.

En sowieso zijn de kinderen in hun vrije tijd ook dolgraag bij de dieren. De meiden zijn gek op paardrijden en Bram is dagelijks te vinden bij zijn hobbydieren: de dwerggeiten, konijnen en katten.


Na ruim 20 jaar runnen we de boerderij als een geoliede machine

Kees is veelal bezig is met de logistieke zaken op de boerderij, zoals het voeren van de dieren, het onderhouden van het land en andere zaken rondom de kalverhouderij. Jacqueline houdt zich verantwoordelijk voor de winkel en het kleinschalige hondenpension dat ook aanwezig is op de boerderij. In de praktijk zijn deze werkzaamheden overigens niet zo zwart-wit, want we zijn na ruim 20 jaar een geoliede machine en we vullen elkaar aan waar nodig is.


Wat maakt de boerderij anders?

Naast dat de boerderij vol passie en toewijding gerund wordt door ons gezin, staat er ook nog een andere waarde hoog in het vaandel: het milieu en dierenwelzijn. Op ieder vlak wordt voor zover mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid.

  • Onze boerderij is zelfvoorzienend als het om energie gaat, want op de daken liggen voldoende zonnepanelen om het hele bedrijf van groene stroom te voorzien.

  • Wij werken samen met de Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer aan de bescherming van de boerenlandvogels. Dit betekent dat een deel van ons grasland niet gemaaid wordt voor 22 juni, zodat weidevogels de kans krijgen om hun kuikens in alle rust groot te brengen. En het gras dat van dit land afkomt? Dat wordt in de winter gevoerd aan de schapen.

  • Naast weidevogelbeheer, starten we in 2021 met akkerranden. Het inzaaien van inheemse bloemenmengsels is goed voor insecten en zaadetende vogels, zoals de patrijs.

  • We zijn partner van het streekmerk Betuws Best. Hieraan kun je als consument zien dat een product geproduceerd wordt in de Betuwe. Op dit moment geldt dit voor ons lamsvlees, maar vanaf het voorjaar van 2021 geldt dit ook voor ons rosé kalfsvlees.

  • De mest van onze dieren wordt uitgereden over ons eigen land of land in de regio.

  • Wij voeren onze kalveren met ruwvoer dat wij, voor zover mogelijk, zelf verbouwen (denk aan mais, tarwe, stro en hooi). Onze rosé kalveren worden gevoerd met bijproducten uit de voedingsindustrie (zoals perspulp, maisgluten, frietsnippers en aardappelen). Op die manier dragen wij bij aan circulaire economie.

  • Last but not least: wij hechten veel waarde aan de korte keten. Dit betekent dat er geen schakel meer is tussen boer en consument, waardoor de consument weet waar het product vandaan komt. Zo maak je als consument een zeer bewuste keuze.

Wil je weten hoe we rekening houden met het milieu en dierenwelzijn als het gaat om vlees?

Lees dan hier alles over onze producten