Vlees

Lekker kokkerellen….

Echte Betuwse worstenbroodjes

Onderstaand een gemakkelijk recept om heerlijke Betuwse worstenbroodjes te maken. Super leuk om met de kinderen in de meivakantie te doen.

Recept voor 12 broodjes

Deeg;

300 gram bloem 7 gram gedroogde gist 7 gram suiker 5 gram zout 200 ml lauwe melk 40 gram zachte roomboter

Meng alles goed door elkaar en kneedt tot een elastisch deeg. Tot bol vormen en in met bloem bestoven schaal afgedekt met plastic of natte theedoek 10 minuten laten rijzen

Deeg wegen op weegschaal en gewicht delen door 12. Telkens een bolletje maken (12 stuks)

Op een bakplaat leggen met bakpapier en weer 10 minuten laten rijzen

Worst;

500 gram kalfsgehakt 1 eetlepel dijonmosterd 3 eetlepels gehaktkruiden (welke je lekker vindt) scheut ketchup 1 eetlepel oregano zout en peper 1 ei voor worst en 1 ei voor het deeg Parmezaanse kaas

Alles door elkaar mengen en als laatste de Parmezaanse kaas toevoegen> Geen paneermeel gebruiken want daar wordt het vlees te droog van. Vlees wegen op weegschaal en gewicht delen door 12. Maar er daarna een worstje van.

Eitje losklutsen,

Werkblad bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot een ovaal lapje. Het worstje erop leggen.

Vouw het deeg over het worstje. Worstenbroodje met de naad naar beneden op bakplaat leggen. En dat nog 11 x. Folie erover heen en weer laten rijzen, 45 minuten

Oven ondertussen voorverwarmen, 200 *C         

Broodjes insmeren met losgeklopt ei +/-  13 minuten bakken (afhankelijk van je oven)

Uit de oven wat gesmolten boter over broodje smeren.

Eet smakelijk !!